Troon van krokettenkoning staat in... Roden

De beste cafetaria van Nederland staat in Roden. Alida's Smulpaleis is uitgeroepen tot 's lands beste snackplek. Vorig jaar haalde de zaak nog de tweede plaats.
De vakjury was ersnel uit. 'Jan en Alida zijn echte ambassadeurs voor het vak en voor de complete sector', aldus chefredacteur Eric Schuurman van vakblad Snackkoerier, dat de prijs uitreikt. Schuurman is tevens voorzitter van de vakjury.

Aanstekelijke gastvrijheid

Schuurman: 'Dat begint met de aanstekelijke gastvrijheid, vanaf het moment dat de gast binnenkomt. De uniforme bedrijfskleding pas perfect in de felgele kleurstelling van de zaak. Verdere pluspunten: er wordt verantwoord gefrituurd, afval wordt gescheiden en er wordt gebruikgemaakt van energiezuinige apparatuur. Verdere uitbreiding wordt in 2016 gerealiseerd.'

Geen poespas

'Een echte cafetaria', vervolgt hij. 'Geen poespas, geen gedoe maar die nuchtere Drentse beleving. Topproducten maken op hoog niveau. En dat zeven dagen in de week, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Prima personeel, jonge mensen met verstand van zaken en een vrolijke uitstraling. Bij 't Smulpaleis zit overal een gedachte achter, niets is zomaar bedacht of neergezet. Alles heeft een verhaal en achtergrond. En de verse basisproducten komen ook nog vaak uit de regio. Heel erg goed.'

Oude Pekela

De tweede plaats gaat naar Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort, de derde naar Eethuys De Lind in Oisterwijk. Miaja's Snelbuffet in Oude Pekela is uitgeroepen tot de beste snackbar van Groningen. Het familiebedrijf eindigde op plaats 64 in de top 100 van het vakblad Snackkoerier.
Het beste De lijst werd voor de twaalfde keer gepresenteerd.