Nieuwe afperspoging leidt politie naar Jumbo-verdachten

De 50-jarige verdachte die vrijdag is opgepakt vanwege het afpersen van de Jumbo, deed eerder die dag wederom een poging. Hij werd samen met zijn 15-jarige zoon gearresteerd.
Algemeen commandant Rob Vos meldt dat de vader geen vaste verblijfplaats heeft. Zijn zoon woont in Groningen.

Kookwekker

'Het rechercheteam kwam hem op het spoor via een bij de afpersing gebruikte kookwekker', zegt Vos. In totaal bezocht de politie 170 mensen die zo'n kookwekker bij Blokker-locaties in Groningen hadden gekocht. De 50-jarige was een van hen.
Het publiek zorgde voor extra informatie die naar het duo leidde. Bij huiszoekingen werden 'gegevensdragers' en 'niet nader te noemen dingen' in beslag genomen.

Meerdere keren

Persofficier Pieter van Rest stelt dat de 50-jarige ervan wordt verdacht dat hij meerdere keren heeft geprobeerd de Jumbo af te persen. Daarnaast worden hem één keer het veroorzaken van een explosie en twee keer een pogingen daartoe ten laste gelegd. De 15-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij de afpersing.
Beide verdachten zitten nog vast. De 50-jarige hoofdverdachte zit in beperking en mag dus geen contact met de buitenwereld hebben.