Wie redden zondag het leven van een onwel geworden 4 Mijl-toeschouwer?

Een middagje hardlopers aanmoedigen eindigde voor Ans en Thies Bolhuis uit de stad in het ziekenhuis. Thies zakte langs het parcours in elkaar. Omstanders redden zijn leven door hem meteen te reanimeren. Ans is nu op zoek naar deze reddende engelen.
'Wij stonden op het Herewegviaduct, mijn man stond naast me en viel zo achterover', vertelt Ans geëmotioneerd in het RTV Noord-programma Altijd Wat Anders.

'Als die omstanders er niet waren geweest...'

Omstanders grepen meteen in en Thies werd met spoed naar het UMCG gebracht, waar hij 24 uur lang in slaap werd gehouden. Die dag was 'verschrikkelijk', zegt Ans. 'Maar hij komt er weer doorheen. Als die omstanders er niet geweest waren, was het heel anders afgelopen.'

Hartinfarct of hersenbloeding

Vermoedelijk is Thies getroffen door een hartinfarct of een hersenbloeding. Inmiddels is hij herstellende. 'Ik ben er vanmiddag weer geweest en je kunt weer gewoon met hem praten', zegt Ans dinsdagmiddag. 'Hij weet niet meer wat er is gebeurd.'

'Reddende engelen'

RTV Noord wil Ans graag helpen in haar zoektocht naar de 'reddende engelen'. Heeft u eerste hulp verleend of was u erbij? Laat het weten via redactie@rtvnoord.nl.