Ballenmeisje van Oranje: 'Het was helemaal tof'

Charissa de Groot uit Wildervank is één van de drie Groninger ballenmeisjes en -jongens, die dinsdagavond in de Amsterdam Arena bij het veld stonden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Oranje-Tsjechië.
'Het was helemaal tof', vertelt Charissa. 'Jammer van de uitslag, maar ik heb genoten.'

Tijd rekken

Bij aankomst in Amsterdam kregen alle ballenjongens en -meisjes eerst een toespraak van Ronald de Boer. Hij legde bijvoorbeeld uit hoe ze over de boarding moesten klimmen. 'Als Oranje voor staat, moeten jullie maar wat langer zoeken naar de bal', zou De Boer gezegd hebben.

Glimlachen

Zover kwam het niet, maar Charissa heeft wel ballen terug mogen gooien naar Wesley Sneijder, Virgil van Dijk en Jeremain Lens. Op de vraag of ze ook naar haar knipoogden, antwoordt Charissa: 'Nee, maar ze glimlachten wel'.

Souvenirs

Als dank heeft Charissa een T-shirt met haar achternaam erop gekregen en een handdoek. Ook ontving ze een koffer, waar ze haar voetbalschoenen in op kan bergen.

Kort nachtje

Iets minder leuk was, dat Charissa dinsdagnacht om half drie in haar bed lag en dat om half zeven de wekker alweer ging. Woensdag is namelijk een gewone schooldag.