Documentaire over Noorderplantsoen draait op internationaal natuurfilmfestival

De natuurdocumentaire 'Het Noorderplantsoen' van Stadjer Hilco Jansma begint een succesverhaal te worden. De half uur durende film wordt op zondag 1 november vertoond op het Wildlife Filmfestival Rotterdam.
Dat is een nieuw internationaal filmfestival, speciaal voor natuurfilms. Van de in totaal 170 inzendingen zijn er zo'n 40 films overgebleven om vertoond te worden. De documentaire van Hilco Jansma is geselecteerd in de categorie professionele films.

Prijs?

Jansma maakt bovendien kans op een prijs: 'Een jury gaat de films nog beoordelen. Spannend wat er gaat gebeuren: er zijn veel mooie films ingezonden, bijvoorbeeld vanuit Australië', zegt Jansma, die zelf ook naar het festival gaat.
Jansma filmde een jaar lang in het Noorderplantsoen in Groningen. In de documentaire wordt het leven van verschillende dieren haarscherp in beeld gebracht.

Bioscoop

'Het Noorderplantsoen' is sinds vorige week al dagelijks in bioscoop Wolff in Groningen te zien. De film staat in elk geval nog tot en met volgende week dagelijks geprogrammeerd.