Politiemedewerkers bijgepraat over bemiddelingsadvies in cao-conflict

Personeel van de Groningse politie is donderdagmiddag op het bureau aan de Rademarkt in de stad bijgepraat over de stand van zaken in het langslepende cao-conflict.
De politiemedewerkers kregen informatie over het advies dat bemiddelaar Hans Borstlap heeft gegeven. Dat advies pakt gunstig uit voor de politie, want ook Borstlap vindt dat er geld bij moet voor de politie. Het kabinet weigert dit tot op heden.

Meer geld

In het bemiddelingsadvies, dat vorige week al uitlekte, zou staan dat de duur van de cao drie jaar in plaats van twee moet zijn, met een extra loonsverhoging in het derde jaar.
Ook moet de piketvergoeding omhoog en zouden agenten een bonus moeten krijgen vanwege de reorganisatie bij de Nationale Politie.

'Goede basis'

De Groningse actieleider Bayron Jobing is blij met de bemiddeling door Borstlap: 'Hij erkent de zes punten die wij steeds hebben aangegeven.'
Volgens Jobing is er hiermee een goede basis om de onderhandelingen te herstarten: 'Al zijn de collega's nog wel wat sceptisch. Het is ook nog maar een voorstel.'