Lycurgus zet drie clubiconen uit functie

Snuk met oud-trainer Zoodsma
Snuk met oud-trainer Zoodsma © Erik Post
Volleybalclub Abiant/Lycurgus zet per direct drie clubiconen uit hun functie. Perschef Leo de Walle verlaat de club per direct. Voor omroeper Harry Snuk en oud-voorzitter Roel Schiphof wordt gekeken naar een andere rol binnen Lycurgus.
In 1998 was Schiphof grondlegger van de overkoepelende Stichting Topvolleybal Groningen en samen met De Walle heeft hij jarenlang verschillende functies in het bestuur van Lycurgus gehad, waaronder die van voorzitter. Snuk was sinds 2004 de omroeper bij Lycurgus.
Lycurgus gaat in zee met een professioneel bedrijf, dat de sfeer en entertainment rond thuiswedstrijden flink moet verbeteren. Het gaat om hetzelfde bedrijf dat dit jaar bij het WK Beachvolleybal en het EK Volleybal de sfeer verzorgde.
Daarom is voor Snuk en Schiphof, die de laatste jaren het licht en geluid regelde, geen plaats meer.
Perschef De Walle was sinds 2002 in verschillende functies voor de club werkzaam. Volgens voorzitter Mark Boumans gaat het bij het afscheid van De Walle om een verschil van inzicht.
'We willen een flinke professionaliseringsslag maken richting 2020. Daarbij is voor Leo geen plek meer. Wij denken dat wij een andere voorlichter nodig hebben. Hij kan bij veel clubs voorlichter zijn, maar niet meer bij Lycurgus', is Boumans duidelijk.
'Overigens hebben wij als club grote waardering voor de drie mannen', zegt de voorzitter.