Kamerfractie VVD maakt zich ook zorgen om dichtslibben Westgat

Naast de VVD in de Provinciale Staten maakt ook de Kamerfractie van de partij zich ernstige zorgen over het dichtslibben van het Westgat. Daardoor wordt het voor vissersschepen moeilijker de haven van Lauwersoog te bereiken.
De VVD-Kamerfractie is bang dat het bestaan van de haven hiermee wordt bedreigd. Ze hebben Kamervragen gesteld over dit onderwerp.

Cruciaal belang

'De haven is van cruciaal belang voor de visserij, de visafslag, de andere bedrijven ter plekke en het toerisme,' aldus het Groningse Kamerlid Betty de Boer.
'Wij sluiten ons aan bij de Statenfractie en willen dat helder wordt wie er voor moet zorgen dat de vaargeul voldoende diep blijft. Er moet vlot gehandeld worden: als dit te lang duurt loopt de sector grote economische schade op.'

Dalende omzet?

De Boer en haar fractiegenoot Aukje de Vries willen weten of de slechte bereikbaarheid van de haven de oorzaak is van de dalende omzet van de haven, de visafslag en andere bedrijven.

Onderzoek

Ook zou er een onderzoek zijn gestart door de gemeente De Marne, de Exploitatiemaatschappij Haven Lauwersoog, de provincie en Rijkswaterstaat. De VVD wil weten wanneer dat onderzoek klaar is.