Keizer zat dit jaar het meest op de fiets

© Lotto Jumbo
Wielrenner Martijn Keizer uit Muntendam heeft dit jaar de meeste koersdagen van het peloton op zijn naam staan.
De renner van Jumbo-Lotto zat 99 dagen op de fiets. Hij liet hiermee de Rus Pavel Brutt achter zich: hij zat 96 dagen op de carbonnen ros. Dit blijkt uit onderzoek van de wielersite Cyclingnews.
Vorig jaar reed de Muntendammer 'maar' 77 dagen. Keizer reed afgelopen wielerjaar twee grote rondes: de Giro d'Italia en de Vuelta a España.

Geen overwinning

Een overwinning boekte Keizer overigens niet. Wel werd hij drie keer tweede. Vooral op de korte tijdrit blonk hij uit (in de Ster ZLM Tour en de Ronde van de Eurometropool).
Dit was voor zijn ploeg voldoende om zijn contract tot 2017 te verlengen. Komend seizoen wil hij zich dan ook meer op de tijdrit richten.

Cijfers

Keizer is actief op hardloop- en fietsapp Strava, waarmee je kunt bijhouden hoeveel kilometer je hebt afgelegd. De muntendammer heeft dit jaar al 27.047 kilometer gefietst. Dat is omgerekend een retourtje naar het uiterste puntje van Rusland. Gemiddeld fietst hij 5 keer per week. In totaal legt hij 441 kilometer af. Zijn langste rit ooit is 274 kilometer.