Jan Hendriks stopt als woordvoerder Storm Meeden

Jan Hendriks stopt als woordvoerder van Storm Meeden. Daarmee raakt de actiegroep zijn boegbeeld kwijt.
Hendriks wil zich meer gaan richten op het zonneparkproject dat bij Zuidbroek moet verrijzen. Daarnaast is hij bang dat de acties van de bevolking tegen de komst van grote windturbines uit de hand gaan lopen.
'Een terrorist wordt niet gemaakt, die wordt geboren', zegt Hendriks. 'Het water staat de mensen tot aan de lippen, ze hebben niets meer te verliezen.'

Gladde trap

Woensdagochtend raakte een ambtenaar van de provincie Groningen gewond toen hij uitgleed op de trap van het provinciehuis. De trap was ingesmeerd met een gladde vloeistof. Het is niet duidelijk wie daar verantwoordelijk voor is, maar Hendriks sluit niet uit dat het iemand van Storm Meeden was.

Hendriks kiest voor zonnepark

Hendriks distantieert zich ervan. Hij veroordeelt dergelijke ondoordachte acties en staat met Storm Meeden voor geweldloos verzet.
'Maar ik vang signalen op dat mensen hardere acties niet schuwen. Ik heb mij afgevraagd in hoeverre Storm Meeden het zonnepark in de weg kan gaan staan. Dat je aan de ene kant iets aan het opbouwen bent en dat het aan de andere kant wordt afgebroken. Ik kies voor het zonnepark. Dat zie ik als de enige oplossing.'