'Appingedam een dood gat? Echt niet!'

Ondernemer Jan Timmerman uit Appingedam is trots op zijn stad, daarom organiseert hij er zaterdag een straatmuzikantenfestival. Timmerman heeft speciaal voor de maand oktober gekozen, omdat er volgens hem in deze periode 'weinig te beleven valt en dat moet anders'.

Is Appingedam een dood gat dan na de zomer?
Op die vraag reageert de Damster ondernemer beledigd: 'Appingedam een dood gat? Echt niet. Appingedam is hartstikke mooi, in elk jaargetijde. Er is genoeg te doen, alleen na de zomer neemt dat toch wat af. Ik wil dat er het hele jaar wat te doen is, dan blijven de mensen komen'.

Appingedam uit het dal
Volgens Timmerman krabbelt Appingedam uit het diepe dal waarin de stad een tijd lang zat. Dat goede gevoel dat dat met zich meebrengt wil hij vasthouden. 'Het is niet makkelijk geweest de afgelopen jaren. Leegloop, krimp, verplaatsen van het winkelgebied.'

'Maar door het harde werk van onder meer de gemeente zijn we er weer. Nou, dat wil ik vieren en omdat er in oktober nog niets op de kalender stond dacht ik: daar ga ik voor!'

Op elke hoek muziek
Op elke hoek van het centrum komen straatmuzikanten en er is inmiddels een aantal afspraken gemaakt. Maar mochten er nog muzikanten mee willen doen, dan kan dat. Ze kunnen zich zaterdag 24 oktober tussen 10.00-11.00 uur melden bij de winkel van Timmerman in de Dijkstraat 39.
Meer over dit onderwerp:
APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws