Be Quick klimt naar tweede plek na eenvoudige zege

© Be Quick
Be Quick 1887 blijft het goed doen in de Hoofdklasse C. In Meppel werd Alcides zondagmiddag met 2-0 verslagen.
De overwinning had veel groter uit moeten vallen, maar de gasten verzuimden de kansen te benutten. Be Quick sloeg in het eerste half uur twee keer toe. In de 21e minuut opende Fabian Stevens na goed voorbereidend werk van René Westerveen de score.

Geen enkele moeite

Acht minuten later verdubbelde Daan Driever de voorsprong uit een voorzet van Romano Djababoe. Paal en lat stonden meer doelpunten in de weg. Ook werd een bal van de lijn gehaald. Over de eerste helft was coach Mischa Visser zeer tevreden: "We speelden verzorgd voetbal en het was misschien wel onze beste eerste helft van het seizoen. Als we er vijf maken had niemand daar raar van opgekeken."

Gemakzuchtig

Na de pauze zakte het niveau. Be Quick werd gemakzuchtiger, maar toch bleven de kansen komen. Gescoord werd er echter niet meer. "Als we het niveau van de eerste helft weer laten zien, boeken we hier een hele ruime overwinning, "aldus Visser. De ploeg van coach Mischa Visser.

Naar tweede plaats

Be Quick is gestegen naar de tweede plaats met 15 punten uit 7 duels. Juliana '31 uit Malden blijft met twee punten meer koploper.