Brons voor Polling bij Grand Slam Parijs

© RTV Noord
Judoka Kim Polling heeft zondag brons gewonnen bij het prestigieuze Tournoi de Judo Paris. Het grandslamtoernooi in de Franse hoofdstad is na het WK en EK het belangrijkste toernooi ter wereld.
In de klasse tot 70 kilogram werd Polling in de route naar de finale verslagen door de Japanse Haruka Tachimoto. Via een overwinning in de herkansingsronde op Linda Bolder, uitkomend voor Israël, vocht ze zich nog wel naar de strijd om brons.
Daarin bleek Sally Conway geen partij. De Britse ontweek Polling constant en kreeg naast een yuko ook nog twee straffen tegen.

Gelukkig met niveau

De 24-jarige nummer één van de wereld liet weten het jammer te vinden dat ze tegen Tachimoto een foutje gemaakt had, maar gelukkig te zijn met het niveau wat ze had laten zien. Polling had in de eerste ronde een bye en versloeg in de tweede ronde Antonia Moreira uit Angola op ippon.

Niet op de rug

Tegen Tachimoto viel Polling veelvuldig aan en scoorde liefst drie yuko's. Ze wist de Japanse echter niet op haar rug te krijgen en een waza-ari tegen besliste uiteindelijk de partij in het nadeel van Polling. Tachimoto won in de finale van Laura Vargas Koch uit Duitsland.