Dam Op: Jong en oud in Godlinze

Wiebe Klijnstra gaat zaterdag 24 oktober Dam Op in Godlinze.
Jongste inwoner

Net geboren en dan al op TV Noord. Wiebe maakt kennis met de jongste inwoner van Godlinze, Kayn Hilbrands. In de 13e eeuwse Pancratiuskerk zijn Karin Veldman en Jantina Veltman druk bezig met de restauratie van de muurschilderingen. Wiebe kijkt hen op de vingers.

Struunpad

"Is dit een puinhoop of een hoop puin?"Dat vraag je je af in de tuin van kunstenaar Erik Terloop. Hoe dan ook, Terloop maakt bijzondere bouwwerken. Zoals het hoogste en gevaarlijkste 'struunpad' van onze provincie.

Verhuisd door Dam Op

Dam Op was jaren geleden ook in Godlinze. Kaarsenmaker en ambtenaar Joke Mokveld zag die aflevering in Moskou en was meteen verkocht. Inmiddels woont ze in het dorp. Wiebe maakt met haar een 'Beatleskaars'.

Bruno

Wie Godlinze zegt, zegt Bruno Santanera. De voormalige marmerkoning was ooit carrosseriebouwer en hij is het vak nog niet verleerd. Anderhalf jaar werkte hij aan de Santanera-uitvoering van een Mercedes Excalibur SSK uit 1964. Wiebe durft het haast niet te vragen......
Dam Op zie je iedere zaterdag na Noord Vandaag, vanaf 18.10. De uitzending wordt ieder half uur herhaald en is ook te zien via rtvnoord.nl en onze app.