Werkloze Tinus valt bijna van zijn stoel door bericht op RTV Noord

De 49-jarige Tinus Hovenkamp uit de stad Groningen viel dinsdag bijna van zijn stoel toen hij de website van RTV Noord opende.
Staat het daar nu echt? 'De vraag naar vrachtwagenchauffeurs neemt toe. Op dit moment staan
open'.

Telefoon

De vrouw van Tinus bedenkt zich geen moment en stuurt de redactie van RTV Noord een mail. Er staat een nummer. We bellen en niet veel later krijgen we Tinus aan de telefoon. Het relaas dat hij afsteekt, staat haaks op onze berichtgeving.

Suf

Tinus vertelt: 'Ik ben vrachtwagenchauffeur en al anderhalf jaar bezig om een baan te krijgen. Ik solliciteer me echt suf. En nu lees ik dat bericht op jullie site. Waar komt dat bericht vandaan? En klopt dat allemaal wel? Want ik herken me hierin echt niet'.

Bron

Het bericht dat dinsdag op de website van RTV Noord verschijnt, is via het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) verspreid. Bron is Transport en Logistiek Nederland. Hun waarschuwing: 'Een grote groep chauffeurs gaat binnen afzienbare tijd met pensioen en in heel Nederland zijn steeds minder jongeren'. Om dit tegen te gaan biedt de branche zelfs 2.000 mensen een opleiding met baangarantie aan.

Gezondheid

Dat 'heel Nederland' niet altijd ook 'Groningen' is, bewijst het verhaal van Tinus. Hij zat als chauffeur jarenlang op de bok voor verschillende werkgevers. Er volgde iets met de gezondheid, maar Tinus is inmiddels volledig hersteld. 'Ik kan en wil heel graag weer werken. En solliciteer me dus suf. En dan lees je dus zo'n bericht. Tjonge, jonge…'

Leeftijd

Of het misschien iets met leeftijd te maken heeft? 'Ik denk het wel. Al 49 jaar, hè?! Dat moet het dan haast wel zijn…'