Stad tekent protest aan tegen korting op bijstand

© RTV Noord
Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen tekent protest aan tegen een korting van het Rijk op het budget voor de bijstand. Groningen krijgt het komend jaar 17 miljoen euro minder, zo maakte de gemeente begin deze maand bekend.
In een brief op poten aan staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken laat de Den Oudsten weten dat de korting een 'enorme impact' heeft op de financiën van de Stad. Die zullen net als in het verleden weer in de rode cijfers komen, zo schrijft de burgemeester.

Fout model

Den Oudsten vindt dat het ministerie bij de verdeling van het geld voor de bijstandsuitkeringen een fout model heeft gekozen. In dat model zou ten onrechte geen rekening gehouden zijn met de hoge werkloosheid in de stad.

Gezamenlijk

Een woordvoerder van de gemeente Groningen laat weten dat de stad in haar protest gezamenlijk optrekt met Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ook deze steden zijn aanzienlijk gekort op de bijstandbudgetten. Volgens de woordvoerder zijn er inmiddels gesprekken met ambtenaren van het Ministerie van Sociale Zaken.