Limburg claimt Groningse eierbal

Waar vindt de eierbal zijn oorsprong? Een vraag voor Groningers met een duidelijk en vanzelfsprekend antwoord: in Groningen natuurlijk.
Voor Rowwen Hèze-zanger Jack Poels ligt dit anders. Hij claimt in het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV dat de eierbal, frietei in het Limburgs, uit de provincie Limburg komt.

Inpikken

Een heuse discussie over waar de eierbal nou vandaan komt is op Twitter geboren. 'Eerst Ede Staal en nu onze aaierbal inpikken? Wij beraden ons op 'parodiële' stappen!', twittert GrunnenTV.
'Het frietei is in Venlo ontstaan en bedacht door de familie Schreurs, bedenker van de piccalilly, bekend van Automatiek Piccadilly', twittert Lau.

Opmaat

Volgens Ruud Zanders is het niet de moeite waard om hierover ruzie te maken: 'Frietei of eierbal, Limburg of Groningen. Wat maakt het uit, gewoon opmaat voor heel Nederland!'

Scotch Egg

Overigens kent Engeland al heel lang de 'Scotch Eggs', een heel ei verpakt in een worstebal. In 1738 claimde het beroemde Londense warenhuis Fortnum and Mason de uitvinder te zijn van de 'Scotch Egg', maar dat is waarschijnlijk weer geïnspireerd door een veel ouder gerecht uit India.