Michael de Leeuw mee naar Tsjechië

© Jan Kanning/JKBeeld
FC Groningen is woensdag met een selectie van twintig spelers naar Tsjechië gereisd voor het Europa League-duel tegen Slovan Liberec. Aanvaller Michael de Leeuw is teruggekeerd in de groep.
Hij miste de competitiewedstrijd tegen Willem II afgelopen weekend nog wegens ziekte. Verdediger Rasmus Lindgren is er in Tsjechië nog niet bij vanwege een enkelblessure.

Twee spelers op tribune

Ook Desevio Payne en Dino Islamovic zaten niet in het vliegtuig, maar derde doelman Stefan van der Lei is er wel bij. Trainer Erwin van de Looi bepaalt donderdag welke twee spelers, onder wie één doelman, op de tribune plaats moeten nemen.
Net als bij de vorige uitwedstrijd tegen SC Braga is Alfons Arts, trainer van Jong FC Groningen, mee als tweede assistent-coach in plaats van Marcel Groninger, die niet weg kan omdat hij eveneens hoofdtrainer is bij topklasser HHC Hardenberg.

Nog (doel)puntloos

FC Groningen strijdt donderdag voor tweeduizend meegereisde supporters om de eerste punten én de eerste doelpunten in Europa. Eerder leed de FC in eigen huis een 0-3 nederlaag tegen Oympique Marseille. In de uitwedstrijd tegen SC Braga ging Groningen met 1-0 onderuit.