Larsen in 'kerstboom' FC Groningen tegen Liberec

Donderdagavond 21.05 uur zal een bijzonder moment worden voor Kasper Larsen. De lange Deense verdediger zal dan in Tsjechië tegen Slovan Liberec zijn basisdebuut gaan maken. En dat in een 5-3-2 systeem.
'Of ik speel? Dat zullen we donderdag wel zien.' Larsen heeft de opdracht van de club goed begrepen. Maak journalisten, maar vooral de tegenstander niets wijzer.
Het is woensdagavond 21.05 uur. Exact 24 uur voor de aftrap, wanneer Larsen voor de camera van RTV Noord staat. 'Ik ben er in ieder geval wel klaar voor', vervolgt hij, maar meer over een eventuele basisplaats wil hij niet kwijt.

Niets wijzer

Twee uur daarvoor, tijdens de persconferentie, wil zijn trainer evenmin ingaan op vragen over de tactiek en opstelling. Op de vraag of Groningen met vijf verdedigers gaat spelen, zegt Erwin van de Looi: 'Dat weet ik nog niet. Dat zie je morgen wel.' Kortom, in Liberec worden we niets wijzer als het gaat om de opstelling. Ook de training in het nostalgische stadion geeft geen duidelijkheid.
Een dag eerder, dinsdag, wel. Toen trainde de FC met de basisopstelling. Vijf verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers. Althans op papier dan, want in werkelijkheid zullen de linies flink in elkaar overgaan. Dus een aanvaller eruit en een extra verdediger erin; de kerstboomvariant.

Drost op de bank

Jesper Drost wordt het kind van de rekening. Hij mag donderdagavond naast Van de Looi op de bank gaan zitten. Linssen en Mahi zijn de twee aanvallers en Tibbling en Maduro vormen samen met Rusnak het middenveld. In dit systeem speelde de FC ook na een half uur in Braga, waardoor er iets meer tegengas gegeven kon worden.
Het enige dat nu anders is in vergelijking met het duel in Braga, is dat Michael de Leeuw niet meespeelt. Na een griepje begint hij op de bank.
Voor meer informatie over de tegenstander zie de Warming-Up.

Opstelling FC Groningen:

Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Kappelhof, Tamata; Maduro, Rusnak, Tibbling; Linssen en Mahi.