Meindert Schollema wil geen lintje

Burgemeester Meindert Schollema wil geen koninklijke onderscheiding als hij volgende week afscheid neemt van Pekela. Dat zegt Schollema zondag in het programma Cunera.
40 jaar in de steenfabriek
Schollema heeft bezwaar tegen de gradaties in onderscheidingen. Dat heeft te maken met het verleden; jaren geleden weigerde zijn vader een eremedaille in brons voor 40 jaar trouwe dienst in de steenfabriek.

Trieneke
Cunera gaat de hele dag op pad met de burgemeester. Ze lunchen thuis bij z'n vrouw Trieneke die heel belangrijk is voor Meindert. Een paar jaar geleden werd zij ernstig ziek. Gelukkig is Trieneke hersteld maar Schollema beseft des te meer dat het leven niet alleen bestaat uit werken. Hij stopt als burgemeester om samen met zijn vrouw van het leven te genieten.

Van elektricien tot burgemeester
Meindert Schollema heeft een bijzondere carrière achter de rug. Hij begon zo'n 40 jaar geleden als elektricien. Hij repareerde onder meer de elektrische bedrading in het toenmalige gemeentehuis van Usquert, het Berlage-huis. Daar treffen we Tjipke, z'n oude werkmaat.

Cunera zie je zondag na Noord Vandaag, om 18.10. Je kunt het programma ook zien via rtvnoord.nl en onze app.
Meer over dit onderwerp:
tv nwmedia ookopnoord
Deel dit artikel:

Recent nieuws