Bewoners Jarino-woningen blijven nog een paar maanden zitten

© RTV Noord/Suzanne Stoppels
De sloop van 43 Jarino-woningen in Loppersum laat nog een paar maanden op zich wachten.
Volgens een woordvoerder van het Centrum Veilig Wonen (CVW) kost het veel tijd om de afbraak en de vervangende nieuwbouw goed te regelen.

Constructiefouten

In april dit jaar kregen de bewoners te horen dat de huizen in drie straten tegen de vlakte moeten. In de woningen zitten constructiefouten, waardoor de veiligheid van de bewoners bij zwaardere aardbevingen in het geding is.

Geen direct gevaar

Volgens de woordvoerder van het CVW lopen de bewoners de komende maanden geen gevaar: 'Er is geen sprake van een acuut onveilige situatie. Dus hebben we nog wel even de tijd'.

Wensen van bewoners

Alle huizen worden getaxeerd, waarbij ook naar de inventaris wordt gekeken. In overleg met de bewoners is er een programma van eisen gemaakt voor de nieuwbouw. Architecten zijn ondertussen bezig met de eerste ontwerpen. In samenwerking met de gemeente Loppersum wordt gezocht naar geschikte tijdelijke huisvesting voor de bewoners.
Het Centrum Veilig Wonen verwacht dat in de loop van volgend jaar de Jarino-woningen zijn vervangen door nieuwe huizen op dezelfde plek.