Liveblog FC Slovan Liberec-FC Groningen 1-1 #libgro Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt donderdagavond in Tsjechië het derde pouleduel in de Europa League tegen Slovan Liberec. De wedstrijd is live te volgen in het programma FC Groningen Live.
90+6'
Het is ook direct afgelopen.
90+6' DOELPUNT FC GRONINGEN 1-1 De strafschop van Hoesen wordt enorm slecht genomen, maar in de rebound is Hoesen er als de kippen bij en via de onderkant van de lat schiet hij raak.
90+5' Nog wat gedoe voor de strafschop. Luckassen krijgt geel.
90+5' STRAFSCHOP FC GRONINGEN Groningen krijgt een strafschop, nadat Reijnen omver geduwd wordt.
90+4' Braga komt op 3-2 tegen Olympique Marseille.
90+4' Jefremov schiet van dichtbij over.
90+3' Enkele fans van Groningen hebben een beetje mot met de Tsjechische politie.
90+2' Braga-Olympique Marseille is 2-2 inmiddels.
90+2' Spel ligt stil, vanwege een botsing tussen Koubek en Hoesen. De doelman blijft liggen en heeft verzorging nodig.
90+1' Er komen vier minuten extra tijd bij.
90' Sural verlaat het veld voor Sackey
87' DOELPUNT SLOVAN LIBEREC 1-0 In de slotfase gaat het mis. Een Nederlander scoort, maar voor de Tsjechen: Luckassen verlengt een kopbal behendig achter Padt.
87' Vrije trap belandt in de muur.
85' Lage voorzet van de Tsjechen gaat aan iedereen voorbij. Nu een vrije trap op twintig meter van het doel van Padt.
84' Slachtoffer Shala blijft aan de kant, zijn vervanger is Bartl.
83' RODE KAART DE LEEUW Hij staat vijf minuten in het veld en De Leeuw krijgt rood. Hij wil de bal wegschieten, maar plant zijn schoen in het gezicht van zijn tegenstander.
82' Braga komt op 2-0 tegen Olympique Marseille.
80' Schot van de Nederlander Luckassen komt op de benen van Padt.
79' Omhaal van dichtbij van Sural gaat over.
78' Aanvoerder Maduro verlaat het veld. Zijn band gaat over naar De Leeuw, die binnen de lijnen komt.
77' Shala met een volley, maar zijn poging gaat over.
75' Rusnák gaat voor eigen succes, maar had beter voor kunnen geven. Zijn schot in de korte hoek wordt eenvoudig gekeerd door Koubek.
73' Hateboer krijgt geel na een pittige overtreding.
72' Behoorlijke kans voor Liberec, maar de teruggelegde bal wordt door Pavelka over het doel van Padt gemikt.
70' Braga is thuis op 1-0 gekomen tegen Olympique Marseille.
70' Wissel Groningen: Linssen verlaat lichtgeblesseerd het veld. Hoesen is zijn vervanger.
69' Linssen passeert Koubek, maar de bal gaat naast.
69' Mahi krijgt een grote kans, maar legt af op Hateboer, maar er zit een Tsjechisch been tussen.
68' Schot van Pavelka gaat via de hak van een medespeler naast.
66' Oei, Jefremov omspeelt Larsen en probeert Padt te passeren, maar hij raakt de bal niet goed en schiet naast.
64' Folprecht staat behoorlijk vrij, maar zijn kopbal gaat naast het doel van Padt.
63' Linssen krijgt een grote mogelijkheid, maar krijgt een duwtje van Svejdik. De aanvaller valt iets te overdreven en de scheidsrechter wuift het weg.
61' Luckassen is in het veld gekomen voor Bakos. Eerste wissel van de avond.
61' Koubek wil de bal wegwerken, maar schiet tegen het hoofd van Linssen aan. De bal gaat echter niet in het doel, maar enkele meters naast.
60' Behoorlijke mogelijkheid voor Liberec, maar Padt keert het schot in de korte hoek.
56' Tibbling maakt opzettelijk hands nadat hij net daarvoor volledig langs de bal trapt. Hij krijgt geel van de Duitse arbiter.
55' Groningen speelt de tweede helft naar de tribune met het eigen publiek.
54' Mahi raakt met een zwabbervrijetrap de lat! Groningen dichtbij de openingstreffer.
51' Rusnák schiet op doel, maar had beter af kunnen leggen op Hateboer, die volledig vrij stond. De inzet van de Slowaak wordt gevangen door doelman Koubek.
49' Eerste kleine kansje is voor Groningen, maar Mahi ziet zijn inzet gekeerd worden.
46' Liberec heeft afgetrapt voor de tweede helft. 45+1' Het is rust. Mahi heeft namens Groningen twee mogelijkheden gehad. De Tsjechen waren gevaarlijker, maar Padt staat vooralsnog zijn mannetje. Wedstrijd komt nog niet echt los.
43' Prima volley wordt uitstekend gekeerd door Padt. De rebound gaat vervolgens naast.
40' Hoekschop van Liberec levert geen gevaar op.
37' Het is nog geen enerverende wedstrijd.
32' Een voorzet van Hateboer wordt eenvoudig opgepakt door doelman Koubek.
27' Gevaarlijk moment voor het doel van Padt. In de rebound van een schot blijft de bal hangen, maar Reijnen kan op tijd wegwerken.
24' Het eerste geel in de wedstrijd is voor aanvaller Pokorny.
24' Padt bokst weg.
23' Gevaarlijke kopbal van Jevremov wordt knap gered door Padt. Hoekschop voor Liberec nu.
20' Wederom een kans voor Mahi. De spits snijdt naar binnen en ziet zijn schot via een Tsjechische verdediger maar net over het doel van doelman Koubek verdwijnen.
18' Eerste kans voor Groningen, maar het schot van Mahi is te slap en gaat ook nog eens ruim naast.
17' Kunstig hakballetje wordt wederom simpel gevangen door Padt.
14' Kopballetje van de Tsjechen wordt simpel gevangen door Padt.
12' De wedstrijd heeft één kans gehad, verder gebeurt er nog weinig. De thuisploeg valt op met enkele buitelingen.
6' De eerste grote kans is voor de thuisploeg. Vanaf de rand van het strafschopgebied wordt de bal richting de verre hoek geschoten, maar Padt redt. De rebound kan net niet worden bereikt door een Tsjechische spits.
4' Mahi wordt teruggefloten en is terecht een beetje boos op de Duitse scheidsrechter.
1' Commentator Elwin Baas meldt dat er zelfs Groningen-supporters een seizoenkaart van Liberec hebben gekocht om vanavond in het stadion te kunnen zitten. Zo'n kaart kost slechts veertig euro.
1' FC Groningen heeft afgetrapt in Liberec. De wedstrijd is begonnen.
Groningen speelt tegen Liberec zoals verwacht in een 5-3-2-opstelling. Dat betekent dat er ten opzichte van de wedstrijd tegen Willem II van afgelopen zaterdag één wissel in de basis is: Jesper Drost begint op de bank en Kasper Larsen start in de basis.
In Tsjechië zijn een kleine drieduizend FC Groningen-supporters aanwezig om hun club naar de eerste Europese overwinning van het seizoen te schreeuwen. Dat is bijna een derde van de capaciteit van het stadion. Liberec heeft de eerste punten al binnen; na een thuisnederlaag tegen Sporting Braga volgde een verrassende uitoverwinning op Olympique Marseille.

Opstellingen:

FC Groningen: Padt; Hateboer, Kappelhof, Larsen Reijnen, Tamata; Maduro (78' De Leeuw), Tibbling, Rusnák; Linssen (70' Hoesen), Mahi
Bank: Van der Vlag, Drost, Burnet, De Leeuw, Hiariej, Hoesen, Antonia
Slovan Liberec: Koubek; Coufal, Svejdik, Pokorny, Bartosák; Jefremov, Pavelka, Shala; Folprecht, Sural (90' Sackey), Bakos (61' Luckassen)
Scheidsrechter: Dingert (Dui)
Rode kaart: 83' De Leeuw (FC Groningen)
Gele kaart: Pokorny (FC Slovan Liberec), Tibbling, Hateboer (FC Groningen)
Doelpunten: 87' Luckassen 1-0, 90+6' Hoesen 1-1