Vluchtelingen vertrekken uiterlijk zondag uit Topsporthal Leek

De opvang van ongeveer driehonderd vluchtelingen in de Topsporthal in Leek wordt dit weekend beëindigd. Uiterlijk zondag moeten ze de hal verlaten. Op maandag gaat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de hal ontruimen.
Dat meldt de gemeente Leek in een brief aan omwonenden. De verwachting is dat de hal vanaf dinsdag weer beschikbaar is voor 'normaal' gebruik.

'Leek was fantastisch'

Henk Wolthof van het COA is tevreden over de noodopvang in Leek: 'De vluchtelingen zijn echt fantastisch ontvangen door de bevolking. Nu moeten ze weer naar een andere plek. Er zijn al een paar naar Ter Apel gegaan'.

Dankbare gemeente

Ook de gemeente Leek is dankbaar voor de steun van de bevolking, laat ze in de brief aan omwonenden weten. Zo is er kleding ingezameld, zijn vluchtelingen begeleid en zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zijn er dagelijks tennistrainingen gegeven, waar RTV Noord deze reportage over maakte.

Geen andere opvangplekken

Wolthof geeft aan dat er nog geen andere locaties in onze provincie zijn voor noodopvang van vluchtelingen. 'Nee, helaas nog niet. We zijn wel bezig in Beerta, maar op de korte termijn komt er niks bij.'