Transavia stopt met vliegen van Groningen Airport Eelde naar Tenerife

© Jos Schuurman (FPS)
Tot medio april 2016 gaan er nog vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Tenerife voor een zonnige vakantie. Daarna is het afgelopen met de pret, want Transavia schrapt de vluchten uit de zomerdienstregeling.
Dat bevestigt de vliegmaatschappij aan RTV Noord. Tot nu toe kon men één keer per week naar Tenerife vliegen, met Eindhoven als tussenstop. Maar vanaf komende zomer zullen Tenerife-liefhebbers vanaf Eindhoven moeten vertrekken.

Focus niet meer op Eelde

De reden voor het schrappen van de Tenerife-vluchten ligt volgens een woordvoerder van Transavia in 'een samenloop van omstandigheden'. Hij voegde eraan toe dat de vliegmaatschappij de focus legt op de vliegvelden van Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.
Eerder deze maand maakte Transavia nog bekend ook volgend jaar op Groningen Airport Eelde te blijven vliegen. De maatschappij zei toen wel met een nieuwe strategie bezig te zijn.

Rest blijft wel

Overigens laat Transavia weten dat ze de overige vluchten volgende zomer handhaaft, ook die naar de andere Canarische Eilanden Gran Canaria en Lanzarote.

Meer bestemmingen geschrapt

Het is niet de eerste bestemming waarvan dit jaar bekend werd dat die zou worden geschrapt. In september kondigde Neckermann aan niet meer op Egyptische bestemmingen te vliegen. Ook Hellas Travel kon door financiële problemen niet meer vanaf Groningen Airport Eelde naar Corfu vliegen. Tevens schrapte Transavia twee wintersportvluchten.