Staat de beste keet van Nederland in Musselkanaal?

In Musselkanaal staat een keet. Niet in de vorm van een caravan of blokhut, maar een kelder. Het jongerentrefpunt dingt mee naar de hoofdprijs 'Beste keet van Nederland'.
Sinds het alcoholverbod voor jongeren onder de achttien jaar drinken tieners steeds vaker in een schuur of bij particulieren thuis, zoals in Musselkanaal. Devin de Jonge heeft zijn keet opgericht met een vriend.

'We wilden een gezellige plek. De kelder van mijn vader in de schuur was hier geschikt voor'. Devin zette er een bar en een discomeubel in. Nu spreekt hij er één keer per maand samen met zijn vrienden af.

Sociale controle
'Dit is geen zuipkeet. We schenken hier geen sterke drank', vertelt Devin. Hij en zijn vrienden houden goed in de gaten wie genoeg bier heeft gehad. Zo voorkomt hij dat er mensen dronken bij hem vandaan komen.

De jonge feestganger denkt dat zijn keet weleens de beste van Nederland kan zijn. 'Het is een goede plek, mooi licht en perfect geluid', vertelt Devin.

Keuren
Organisatie Plattelandsjongeren hoopt met de wedstrijd de veiligheid in de keten te verbeteren. Meedoen aan de wedstrijd betekent ook dat de jongeren een cursus krijgen. Hierin wordt ze verteld hoe ze verantwoord de keet kunnen runnen.

De organisatie gaat alle keten die meedoen bijlangs. Ze worden dan gelijk gekeurd.

Keetconcert
Het beste trefpunt wint een optreden van de jonge rockers Kobus en de Rokkers. In december is de uitslag.
Meer over dit onderwerp:
MUSSELKANAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws