Taakstraf voor vader die andere vader sloeg vanwege ruzie tussen kinderen

© Flickr/Feans (Creative Commons )
Een 39-jarige man uit Scheemda krijgt een taakstraf van 60 uur, waarvan 20 voorwaardelijk voor mishandeling. De man had een andere man een hersenschudding geslagen in attractiepark Drouwenerzand bij het Drentse Drouwen.
Beschadigde zenuw

Volgens getuigen had de Groninger de andere man op 19 juli twee harde klappen gegeven in het restaurant van het pretpark. Het slachtoffer liep behalve een hersenschudding ook een beschadigde zenuw in het hoofd op.
De aanleiding was volgens de rechter pietluttig. Het zoontje van de Groninger had onenigheid met het zoontje van het slachtoffer. De man, die naar eigen zeggen een kort lontje had, ging daarom in het bijzijn van diverse kinderen op gewelddadige wijze verhaal halen bij de andere vader. 

In de zandbak

'Jullie zijn geen twee jongetjes die in de zandbak ruzie hebben om een autootje. Dit is een waardeloze vertoning, zo bent u toch geen voorbeeld voor uw kind', sprak de rechter de verdachte vermanend toe. 
Die had spijt van zijn actie, maar stelde dat de andere vader was begonnen met duwen. Dat geloofde de rechter niet, omdat de getuigen hem tegenspraken. Beide mannen vierden een familiedag in het pretpark.