Fractie 2014: 'Zorgen om huisvesting bewoners Vennenflat Delfzijl'

© Archief RTV Noord
Fractie 2014 uit Delfzijl maakt zich zorgen over de huisvesting van de bewoners van de Vennenflat. Volgens raadslid Luc Schumer is er op dit moment nog veel onduidelijk over vervangende woonruimte. Begin 2019 gaat de hoogste flat in het centrum van Delfzijl tegen de vlakte en voor die tijd moeten de bewoners andere woonruimte hebben.

Een aantal bewoners heeft als vervangende woonoptie gekozen voor een nieuwbouwwoning in het centrum van de havenstad. De overige bewoners willen liever in een bestaande huurwoning verder. Daar zijn volgens Schumer geen problemen mee: 'Op dit moment zijn er tenminste twaalf mensen die nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn. Ik maak me zorgen om hen, want er is nog geen woonruimte voor hen in de maak.'

Deal tussen bewoners, gemeente en woningcorporatie

Volgens het raadslid hebben deze mensen in 2013 een deal gesloten met de gemeente en woningcorporatie Accantus over deze optie en zouden ze in augustus geïnformeerd worden over de nieuwbouw. 'Maar dat is dus niet gebeurd' zegt Schumer. 'De gemeente en Accantus zouden met uitgewerkte plannen komen, maar een vergadering hierover is afgezegd'.

'Afspraak is afspraak'

Schumer vraagt zich af of de bewoners van de flat voor 1 januari 2019 wel in hun nieuwe woningen kunnen. 'Het is akelig stil rond deze plannen en de mensen maken zich zorgen. Veel mensen spreken mij hier over aan en dat kan gewoon niet. Deze mensen hebben recht op een huis. Bovendien hebben we de afspraak gemaakt met het college dat er eerst gebouwd wordt en dan pas gesloopt, daar wil ik ze dan nog even op wijzen.'

Delfzijlster college aan zet

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl heeft 14 dagen de tijd om in te gaan op de zorgen van Fractie 2014.