Groningse schrijft opnieuw boek over Arabische wereld

Arabië is geen land. Zo luidt de titel van het nieuwe boek van de Groningse Esmeralda van Boon. Het is haar tweede boek over de Arabische wereld.
De kersverse adjunct-locatiemanager bij het COA doorkruiste jarenlang als Arabist en journalist de hele Arabische wereld en deed onder meer voor Nieuwsuur verslag van de Arabische lente.

Persoonlijke verhalen

In tegenstelling tot haar eerste boek Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast leest haar nieuwe werk veel minder als een avonturenroman. 'Er staan inderdaad meer geschiedkundige feiten in, omdat ik op feestjes altijd gevraagd werd hoe dat nu precies zit in die Arabische wereld. Maar verder staan er ook nu weer veel persoonlijke verhalen in hoor', vertelt Van Boon bij de presentatie van haar werk.

Zeventien landen

In zestien hoofdstukken behandelt Van Boon zeventien verschillende landen, zo schrijf ze in de proloog. Opvallend is dat ze zowel de Palestijnse gebieden als de Islamitische Staat behandelt als separate landen. 'Een bewuste keuze, omdat beiden zichzelf ook zo zien en een nadrukkelijk stempel leggen op de hele regio,' verklaart ze.

Drukke baan

Van Boon is blij dat haar tweede boek net af is nu ze aan haar nieuwe baan als locatiemanager bij het COA begint. 'Dat is momenteel gewoon een enorm drukke baan die veel van mijn tijd vergt'.