Winschoter rent het Pieterpad in zeven dagen

Binnen een week het Pieterpad lopen is niet iets wat veel wandelaars doen. Winschoter Herman Ebbekink heeft dat wel gedaan. Hij deed er zeven dagen over om de 492 kilometer tellende route van Maastricht naar Pieterburen af te leggen.
Ebbekink heeft de honderden kilometers rennend afgelegd. Helemaal alleen deed hij dat niet. Hardloopmaatje Marianne Verweij was zijn steun en toeverlaat. Normaal gesproken loopt Verweij ook hard, maar nu niet. Ze fietste continu naast Herman.

Niet in z'n eentje

Het Pieterpad rennen stond al lange tijd op het wensenlijstje van Ebbekink. 'Ik mocht de route niet alleen afleggen van mijn vrouw. Stel je voor dat mij iets overkomt tijdens het hardlopen, dan moet er wel iemand bij mij in de buurt zijn. Marianne is een goede vriendin en ook hardloopcoach. Ze was gelijk enthousiast om mij te begeleiden.'
Ebbekink en Verweij kennen elkaar uit het hardloopcircuit. 'Op een verjaardag ontstond het idee om het Pieterpad samen te lopen', vertelt Verweij. Ik fietsend als steun en toeverlaat en Herman hardlopend.

Nieuw avontuur

Na de finish in Pieterburen moesten beiden wel toegeven aan hun pijntjes. Ebbekink heeft last van opgezette enkels en flinke vermoeiheid in zijn benen. Verweij heeft zadelpijn. Maar ondanks de pijntjes hebben beiden alweer een nieuwe tocht op het oog: van de Sint-Pietersberg in Maastricht naar het Sint-Pietersplein in Rome.