Groningse Sarena wint Heel Holland Bakt

Sarena Solari uit Muntendam heeft het Omroep Max-programma Heel Holland Bakt gewonnen. De Groningse mag zich daarmee een jaar lang 'Beste thuisbakker van Nederland' noemen.
Sarena nam het in de finale op tegen Martine en Farida.

Fluweelzacht

De kandidaten moesten in de eerste ronde een taartje met macarons bakken. Een pittige opdracht. De macarons van Sarena waren al gebroken voordat juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden ze konden proeven. De luchtige koekjes van de Groningse vielen wel in de smaak. 'Je vulling is fluweelzacht', zei Janny smakelijk.

Niet perfect

Bij de technische opdracht moesten de deelnemers vier harde mokkagebakjes maken. Bij de mokka's van Sarena was het deeg iets te dun en de fondant wat te dik. De jury vond de gebakjes van Martine het lekkerst, die van Farida het minst.

'Super lekker'

De allerlaatste opdracht was het spektakelstuk van de serie: een taart met het thema 1001 nacht. Sarena maakte met haar Oriental Delight indruk. 'Ik kan niet stoppen. Dit is echt super lekker', zei Robèrt met een grote lach op zijn gezicht.
Volgens presentatrice Martine Bijl bakte Sarena met Groningse nuchterheid en Italiaanse passie. Ze onthulde te midden van vrienden en familie van de drie overgebleven kandidaten dat de Muntendamse de winnaar is van het derde seizoen van het populaire televisieprogramma.