Stropdassenkunstenaar is al een flink eind op weg

© RTV West
Kunstenaar Lichel van den Ende uit Den Haag heeft in drie weken tijd al zo'n 34.000 stropdassen ingezameld voor zijn project om Kloosterburen en Maastricht met stropdassen aan elkaar te verbinden.
In totaal heeft hij daar ruim 200.000 dassen voor nodig. 'Er gaan ongeveer zeshonderd stropdassen in een kilometer en de afstand tussen Kloosterburen en Maastricht is 360 kilometer', rekent Van den Ende voor.

Hulp uit het Noorden

Na de eerste berichtgeving over het project bood een vrouw uit Appingedam al 1.600 exemplaren aan. Een inwoner van Norg stelde 6.000 dassen beschikbaar. Die komt Van den Ende binnenkort ophalen.
'Ik wil bovendien alle burgemeesters op de lijn Kloosterburen-Maastricht een brief sturen, in de hoop dat ze het lokale verenigingsleven gaan mobiliseren', vertelt Van den Ende. 'En wie weet hebben de burgemeesters zelf ook nog wel wat stropdassen over: hun kast hangt er vaak vol mee.'

Aanmelden via Mijndorp.nl

Van den Ende heeft vanuit Groningen inmiddels hulp gekregen van een groep mensen die het inzamelen van de dassen in onze regio gaat coördineren: 'Mensen kunnen hun dassen kwijt via www.mijndorp.nl/stropdassen.'