De Leeuw: 'Ik ga ervan uit dat ik speel'

Vrijdag is het exact een jaar geleden dat Michael de Leeuw vier keer scoorde in de bekerwedstrijd tegen Flevo Boys. Hoe anders is zijn doelpuntenproductie nu.
Slechts één doelpunt in twaalf wedstrijden. Toch gaat hij ervan uit dat hij woensdag in de beker tegen Utrecht gewoon in de basis start.
Tegen NEC, afgelopen zondag, zat De Leeuw nog de hele wedstrijd op de bank. Toen Mimoun Mahi geblesseerd uitviel nam Bryan Linssen zijn plek over.

'Scoor makkelijk'

De Leeuw kampt dit seizoen met een vormdip. 'Ik heb vorig jaar laten zien dat ik makkelijk scoor. Het is nu wat moeilijker, maar als ik eerlijk ben ga ik er gewoon vanuit dat ik speel', aldus De Leeuw dinsdagochtend na de training.

Twee spitsen

Trainer Van de Looi wil zijn basiself tegen Utrecht nog niet bekendmaken en zegt met Drost, Antonia, Hoesen, Linssen en De Leeuw keus te hebben voor de twee posities voorin. Toch lijkt het twee-spitsen-systeem op het lijf van De Leeuw geschreven. Dat neemt Van de Looi ook mee in zijn keuze. 'Het telt wel dat dit systeem hem ligt en dat hij krediet heeft is ook zo. Hij heeft totdat hij ziek werd ook bijna alles gespeeld.'

Negen posities bekend

Uit de afsluitende training was niet of nauwelijks op te maken wie woensdagavond in de basis staan. Eén ding lijkt wel zeker; negen van de elf posities zijn in te vullen. Groningen begint net als de twee voorgaande uitwedstrijden in een 5-3-2-systeem. Dus met opnieuw Larsen in de basis.
Rasmus Lindgren (enkel), Tom Hiariej (enkel) en Mimoun Mahi (hamstring) zijn sowieso niet beschikbaar.
Opstelling: Padt; Hateboer, Kappelhof, Reijnen, Larsen, Burnet; Maduro, Rusnák, Tibbling; Linssen en Hoesen.