Warming-up: FC Utrecht – FC Groningen

Voorafgaand aan elke wedstrijd van FC Groningen blikt Elwin Baas vooruit. Dit keer de bekerwedstrijd in de derde ronde van de KNVB-beker: FC Utrecht – FC Groningen
FC Utrecht – FC Groningen

Al 437 minuten wacht Groningen op een doelpunt in De Galgenwaard. Tel daarbij op dat de FC ook al acht wedstrijden op rij verloren heeft in Utrecht. De laatste overwinning dateert van het seizoen 2009/2010. Toen scoorde Levchenko in blessuretijd de enige goal. Eerder dit seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in de Eredivisie. In Utrecht werd het toen 2-0 voor de thuisploeg.

De vorm: FC Groningen

Nog altijd heeft Groningen geen uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. Inmiddels staat de teller op acht duels buiten de eigen Euroborg, maar toch zijn de eerste uitresultaten een feit. In vier dagen tijd speelde Groningen twee keer gelijk (Liberec en NEC 1-1). Twee keer ook met een andere speelwijze. Sinds Liberec laat Van de Looi zijn mannen spelen in een 5-3-2 systeem.

De vorm: FC Utrecht

Net als Groningen is ook FC Utrecht thuis nog ongeslagen. Maar in tegenstelling tot de FC spelen de Utrechters regelmatig gelijk (drie van de vijf). In de beker won de ploeg van trainer Ten Hag uit in Sneek van ONS met 2-0. Afgelopen weekend gingen op de valreep de drie punten ook naar Utrecht en dat tegen de opponent van de FC van komend weekend (PEC Zwolle). In blessuretijd scoorde de Franse goaltjesdief Haller vanaf de penaltystip.

Waar moeten we op letten?

Vijf van de elf competitiegoals zijn gemaakt door Mimoun Mahi, maar de aanvaller is er tegen Utrecht niet bij wegens een hamstringblessure. Wie er voor hem in de plaats gaat spelen was op zowel de maandag- als dinsdagtraining niet te zien. Ik verwacht dat Van de Looi begint met het duo Linssen/Hoesen, maar dat zullen we pas kort voor de wedstrijd zeker weten.
Eén ding is in ieder geval wel interessant. Wie gaat nu de doelpunten voor Groningen maken? Rusnák laat de laatste weken zien aardig in vorm te komen. Wellicht dat hij die taak over kan nemen. Tegen NEC scoorde hij weer eens, want na de bekerfinale tegen PEC stond hij ruim vijfenhalve maand droog.

Blessures en schorsingen

FC Groningen: Rasmus Lindgren (enkel), Mimoun Mahi (hamstring) en Tom Hiariej (enkel).

Opstelling FC Groningen

Padt; Hateboer, Kappelhof, Reijnen, Larsen, Burnet; Maduro, Rusnák, Tibbling; Linssen en Hoesen.

Voorspel FC Utrecht - FC Groningen

Weinig mensen hadden verwacht dat FC Groningen gelijk zou spelen uit in Nijmegen. Veel van jullie dachten namelijk dat we wel gingen winnen van NEC. Uiteindelijk wisten maar een paar van jullie dat het 1-1 zou worden en Sven Heikens wist als enige van daarbij ook de 0-1 ruststand goed te voorspellen. Gefeliciteerd Sven Heikens, jij bent even dé voetbalkenner van het Noorden!
Maar nu: wat wordt FC Utrecht - FC Groningen? Voorspel het met het formulier hieronder en word dé voetbalkenner van Groningen. Gebruik je de app? Voorspel dan hier.
Elwin Baas is sportverslaggever en FC Groningen watcher bij RTV Noord. Voorafgaand aan elke wedstrijd van de FC blikt hij vooruit.