Bouw follies Fraeylemaborg in volle gang

De bouw van de follies rondom landgoed Fraeylemaborg in Slochteren is in volle gang. Afgelopen dinsdagmiddag waren kunstenaars en uitvoerders druk bezig om de follies op te bouwen.
Een folly is oorspronkelijk een bouwwerk dat met opzet nutteloos of bizar is. In Slochteren heeft moeten de follies mensen lokken door er exposities in te houden.

Trots

Marjon Edzes, directrice van landgoed Fraeylemaborg, is trots: 'Ik wil heel graag dat mensen helemaal tot aan het eind door dit park heen lopen. De follies moeten mensen uitnodigen dat ook daadwerkelijk te gaan doen.'
Uit 74 inzendingen werden tien follies gekozen. Bij deze keuze zat ook de folly 'Strotempel' van Reinier de Gooijer: 'Ik wilde met heel simpele materialen een gebouw maken. De lichtval van het blauwe zeil dat erover komt moet mijn folly bijzonder maken. Het lijkt me mooi als er gedichten in voorgelezen worden', zegt De Gooijer.

Vrijwilligers

Inmiddels hebben een heleboel vrijwilligers zich aangemeld die de follies zowel van binnen als van buiten willen schoonhouden. De follies moeten in december klaar zijn. Ze blijven minimaal vijf jaar staan.