Gemeente Appingedam hoeft niet extra te bezuinigen

© Google Streetview
De gemeente Appingedam gaat volgend jaar niet extra bezuinigen. Dat blijkt uit de begroting voor 2016 die dinsdag werd gepresenteerd. Met een overschot van een kleine tweeduizend euro is het de burgemeester en haar wethouders gelukt het huishoudboekje op orde te krijgen.
Tevreden wethouder

'Ik ben daar bijzonder tevreden over', zegt wethouder Annalies Usmany (Gemeentebelangen). 'Door Rijksbezuinigingen leek het erop dat we zwaar getroffen zouden worden voor 2016. Door goed financieel beleid en wat meevallers hebben we dat weten te keren. Voor het meerjarenperspectief ligt er nog wel een bezuinigingsopgave van ruim drie ton maar ik ben er van overtuigd dat ons dat lukt.'

Ruimte voor investeringen

Door dat beleid is er volgens Usmany ruimte voor investeringen en worden onder meer het centrum, de wijk Opwierde en het station aangepakt. Daarnaast opent er in 2016 in het gezondheidscentrum Overdiep een nieuw loket waar de Damsters terecht kunnen met vragen over jeugdzorg, de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) en huisartsenzorg.

'Unieke samenwerking'

Usmany: 'We hebben het afgelopen jaar samen met de huisartsen hard aan het loket gewerkt en zijn er bijzonder trots op. Deze vergaande vorm van samenwerken is naar mijn weten uniek in Nederland'.