Hans Alders presenteert in Loppersum zijn plannen

© RTV Noord
Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders ontvouwt woensdag 4 november zijn plan voor de grootschalige aanpak van de problemen in het aardbevingsgebied. Hij doet dat 's avonds tijdens een openbare bijeenkomst in de kerk Waardevol Leven in Loppersum.
Eerder op de dag geeft Alders een persconferentie over zijn ontwerpplan, dat als titel 'Aardbevingsbestendig en kansrijk Groningen' krijgt. Het plan wordt vervolgens voorgelegd aan de bestuurders van de betrokken gemeenten, de provincie en de rijksoverheid.
In december neemt het kabinet er een besluit over. Het plan van aanpak van de Nationaal Coördinator gaat dan in januari volgend jaar in werking. Daarbij zal Alders aangeven welk deel van het gebied als eerste aangepakt moet worden.

Herstel en verstevigingen

Alders is begin juni dit jaar aan de slag gegaan als Nationaal Coördinator. Hij richt zich in zijn plan op het herstel en het verstevigen van panden in het aardbevingsgebied. Daarnaast doet hij aanbevelingen om de leefbaarheid te versterken. Verder houdt de Nationaal Coördinator een groot aantal regelingen tegen het licht.