Instellingen

Bakker Haafs uit Haren is Meester Boulanger

Het meesterstuk van Haafs
Het meesterstuk van Haafs
Bakker Wilfred Haafs uit Haren is geslaagd! Hij mag zich voortaan 'Meester Boulanger' noemen.
Ons land kent nu zes Meesters Boulanger. De bekendste van hen is Robèrt van Beckhoven, jurylid van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt.

Drie dagen examen

Na maanden van intensieve voorbereiding deed Haafs de afgelopen drie dagen examen bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Er was nog één andere kandidaat en die is ook geslaagd.

Meesterstuk

Haafs moest in totaal vijftien producten bakken, waaronder verschillende soorten brood. Woensdag moest hij ook een 'meesterstuk' leveren, een werkstuk met een thema. De bakker uit Haren had gekozen voor 'broodbakken is topsport'. Haafs: 'Het is gemaakt van water, bloem en suikerwater en helemaal eetbaar'.

Optimistisch

Haafs was woensdagmorgen al voorzichtig optimistisch over zijn kansen: 'Alles moet perfect zijn, maar er glipt wel eens wat doorheen. Maar als er vandaag uitkomt wat ik kan, dan moet het lukken.'

Hoogste waardering

De titel Meester Boulanger is de hoogste waardering voor het bakkerij-ambacht en getuigt niet alleen van wereldklasse op het vakgebied, maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie.