Geen aanwijzingen voor 'verhuizing' naar tippelzone

© RTV Noord
Prostituees, die nu nog werkzaam zijn in het A-kwartier in Groningen, zullen waarschijnlijk verkassen naar de Nieuwstad.
Daarnaast zal een deel vertrekken naar het buitenland. Die voorspelling doet het stadsbestuur in reactie op schriftelijke vragen van de Stadspartij.

Tippelzone

Die partij vreest dat de prostituees als gevolg van de sluiting van de panden in het A-kwartier kiezen voor een plek op de tippelzone, maar volgens het stadsbestuur zijn daar geen signalen voor.

Uit het vak

In het A-kwartier werken nu nog zo'n tachtig vrouwen. De raamprostitutie in de buurt stopt per 1 januari 2016. Het stadsbestuur heeft GGZ-instelling Terwille gevraagd met de prostituees te spreken over de mogelijkheid om uit het vak te stappen.

Inkomensgarantie

Een moeilijkheid daarbij is dat een groot deel van de vrouwen Spaanstalig is en afkomstig uit Zuid-Amerika. Dat maakt het aannemen van een andere baan op de Nederlandse arbeidsmarkt lastig.
Bovendien willen veel vrouwen een bepaalde inkomensgarantie, omdat ze met hun verdiensten ook veelal familie onderhouden in het land van herkomst.