Sarena van Heel Holland Bakt bij Cunera

Sarena Solari, de winnares van Heel Holland Bakt 2015, is zondag 1 november bij Cunera.
Poortje

Cunera ontmoet Sarena bij jeugdinrichting Het Poortje in de stad. Zij is daar communicatiemedewerker. Een paar dagen na de finale zit ze alweer achter haar bureau, zichtbaar moe van alle media-aandacht. Haar collega's zijn erg trots op haar, bij de entree en overal in het gebouw zijn felicitaties opgehangen.

Italië

Samen met Sarena's moeder praten we thuis aan de keukentafel over haar jeugd. Sarena is geboren in Italië, ze heeft een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder. Als ze zes jaar is verhuist het gezin Solari naar Veendam. Sarena komt nog steeds zeer regelmatig in haar geboorteland en veel van haar baksels hebben een Italiaanse inslag.

Noorderpoort

Verder gaat Cunera met Sarena naar de banketbakkersopleiding van het Noorderpoort in de stad. Het Noorderpoort nodigde haar uit een les bij te wonen. "Spannend," vindt Sarena, "want ik ben een amateur en dat zijn toekomstige professionals".
Cunera en Sarena, zondag 1 november op TV Noord, vanaf 18.00 uur na Noord Vandaag. Herhaling ieder half uur. Je kunt ook kijken via onze app of rtvnoord.nl.