Noorse media: 'FC Groningen haalt talentvolle spits'

Alexander Sørloth na een doelpunt namens Bodø/Glimt.
Alexander Sørloth na een doelpunt namens Bodø/Glimt. © Youtube/Johnson rock
Alexander Sørloth lijkt in de winterstop te vertrekken naar FC Groningen. De 19-jarige aanvaller staat onder contract bij de Noorse kampioen Rosenborg BK.
Volgens het Noorse
en
is de transfer zo goed als rond. Sørloth wordt gezien als één van de grootste talenten in eigen land.

Nevland

FC Groningen heeft bij oud-speler Erik Nevland geïnformeerd naar de kwaliteiten van Sørloth. 'Ik heb met FC Groningen gesproken over de speler', vertelt Nevland aan RTV Noord. 'Maar ik ken de speler niet goed genoeg om advies te geven', besluit de landgenoot van Sørloth.

Spits/linksbuiten

De Noor komt het best tot zijn recht als spits of linkeraanvaller. Hij is bijna twee meter lang. Afgelopen seizoen scoorde Sørloth in de competitie negen treffers in 24 wedstrijden voor FK Bodø/Glimt. Hij was voor een seizoen uitgeleend door Rosenborg.

International

De aanvaller doorliep alle nationale jeugdelftallen van Noorwegen. In september van dit jaar maakte Sørloth zijn debuut voor Noorwegen onder de 21.

Bekende vader

Alexander Sørloth is de zoon van de 55-voudig international Gøran Sørloth. Vader Sørloth beëindigde in 1995 zijn carrière bij Viking FK. Zijn opvolger daar was de toen 18-jarige Erik Nevland.
FC Groningen wil niet ingaan op namen, totdat er daadwerkelijk transfernieuws is.