NAM schuift rekening huur door naar gedupeerde

© John Melet/RTV Noord
Hij begrijpt er niets van. Vrijdag rolt er ineens bij Hiltje Zwarberg uit Termunterzijl een gepeperde rekening van woningstichting Groninger Huis op de mat. Hij moet ruim 1.700 euro vooruitbetalen voor een huurwoning.
Het gaat om een huis dat de NAM al maanden voor hem en zijn echtgenote huurt. Ze kwamen daar eind vorig jaar terecht, nadat de familie hun eigen huis woning overhaast moest verlaten.

Dwangbevel

Het inmiddels gestutte huis was te gevaarlijk geworden. De gemeente Delfzijl gebruikte na overleg met de NAM een dwangbevel om het echtpaar het huis uit te krijgen.
Vervolgens regelde de NAM een huurwoning in het nabijgelegen Termunten. Ook nam het gasconcern de huur voor haar rekening, maar daar komt nu een einde aan.

Kort geding

Onlangs liet de NAM weten dat de schade aan de eigen woning van Zwarberg niet door aardbevingen zou komen. De gedupeerde snapt daar niets van, omdat veel buren en dorpsgenoten wel erkende aardbevingsschade hebben. Zwarberg kondigde daarop een kort geding aan tegen de NAM.

'Absurd'

Daarna werd het stil, totdat de rekening voor de huur van de komende maanden wordt afgeleverd bij Zwarberg. 'Dit overvalt ons. Er is niets over gecommuniceerd. De huurwoning staat niet eens op mijn naam, maar ik krijg wel zonder enige vooraankondiging een forse rekening op de deurmat. Dat is absurd,' vindt Zwarberg, die aankondigt ook hier juridische stappen tegen te ondernemen.