Zakelijk FC Groningen verslaat PEC Zwolle

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle. In de Euroborg maakten Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet al voor rust het verschil.
Zakelijk

Erg aantrekkelijk was de wedstrijd tussen de twee subtoppers niet. FC Groningen was vooral in de eerste helft zeer slagvaardig. Al na vijf minuten kopte Michael de Leeuw de thuisploeg op voorsprong. De aanvaller was lovend over de voorzet van Jarchinio Antonia: 'Hij legt hem perfect neer', zegt De Leeuw.

Controle

De Zwollenaren hadden in de eerste helft veel de bal, maar tot kansen kwamen ze niet. Na 35 minuten kwam de FC op een 2-0 voorsprong. Burnet ging een combinatie aan met Jesper Drost waardoor hij vrij kwam voor doelman Begois. De linksachter twijfelde niet en schoot feilloos raak.

Kansen PEC

In de tweede helft deed de ploeg van Ron Jans er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. De grootste kansen waren voor Wouter Marinus en Bram van Polen. Uiteindelijk bleef FC Groningen goed georganiseerd spelen en kwam de zege niet meer in gevaar.
Door de overwinning staat FC Groningen op een gedeelde zesde plaats op de ranglijst.