Winschoter winkeliers willen nu weer géén Wereldbazar

Winschoter winkeliersvereniging Handel & Nijverheid heeft dinsdag opnieuw bezwaar gemaakt tegen de komst van de Wereldbazar.
Handel & Nijverheid vroeg de leden maandagavond om voor of tegen De Wereldbazar te stemmen. Van de 66 aanwezigen - de vereniging heeft zo'n 140 leden - stemden 41 tegen, 21 voor en hadden 4 geen mening. Dus maakte het bestuur dinsdag bezwaar.

Meerderheid vóór

Een paar weken geleden werden Winschoter ondernemers - ook niet-leden van de winkeliersvereniging - schriftelijk bevraagd over tal van onderwerpen: parkeren, het Factory Outlet Center, de Wereldbazar. Toen was een meerderheid van de winkeliers vóór de komst van de Wereldbazar.

Afgeschoten

De gemeenteraad van Oldambt startte in september een nieuwe procudure om de bouw van de overdekte weekendmarkt met honderden kleine winkels mogelijk te maken. De eerste poging om De Wereldbazar een vergunning te verlenen was, na bezwaren van ondernemers en een fout op het provinciehuis, door de Raad van State afgeschoten.
In het voorjaar van 2016 wordt duidelijk of de initiatiefnemers langs het water van de Rensel de schop in de grond kunnen steken.