Dj-record Doezumers gaat toch niet de boeken in

Teleurstelling in Doezum. De twee vrienden die in augustus honderd uur achter elkaar radio maakten, komen toch niet in het Guinness Book of Records. Hun record bleek in februari al door twee Belgen te zijn behaald.
Op 26 augustus beginnen Thomas Froentjes en Kevin Postma de wereldrecordpoging non-stop radiomaken voor duo's. Vijf dagen later stappen ze
het café uit waar ze dagenlang, zonder te slapen, plaatjes hebben gedraaid. De twee zijn in de veronderstelling dat ze een nieuw wereldrecord hebben neergezet. Het oude zou staan op 84 uur.

Niet up-to-date

Nu blijkt dat oude record al lang daarvoor te zijn gebroken door twee Belgische dj's. In februari maakten Eva Daeleman en Peter Van de Veire al honderd uur radio voor de Vlaamse zender MNM. Dat wisten de Doezumers niet, want de site van het Guinness Book of Records was niet up-to-date.
De makers van het recordboek hadden de twee vrienden vooraf verteld, dat ze het mochten gaan proberen. Desondanks krijgen ze nu geen plekje in het boek. Want alleen degene die als eerste een record neerzet, komt erin.

Opnieuw proberen

'Het spijt me, maar dit hoort bij het breken van records. We weten nooit precies wanneer een poging slaagt en wanneer we die poging goedkeuren', verklaart een medewerker van het boek de teleurgestelde Doezumers. 'Jullie kunnen je nog eens aanmelden en het opnieuw proberen', stelt hij voor. Of de vrienden ruim honderd uur radio gaan maken om wél een record in de boeken te krijgen, is niet bekend.
De Doezumer Oudejaarsploeg, waarvoor de twee de recordpoging deden, wil de twee nog eens in het zonnetje zetten. Dankzij het geld dat de vrienden tijdens de recordpoging ophaalden, kon de oudejaarsploeg een boete van 3125 euro betalen. Die boete kreeg de ploeg van het Agentschap Telecom voor een illegale radiouitzending.