Het loopt de Welkom Winkel in Stadskanaal over de schoenen

© Jan Been/RTV Noord
De Welkom Winkel in Stadskanaal neemt voorlopig geen kleding meer aan. Reden: er is genoeg kleding voor vluchtelingen ingezameld. Het initiatief van het Rode Kruis wil zich eerst gaan richten op het sorteren van de kleding, zodat die uitgedeeld kan worden.
Daarna zou er weer nieuwe kleding kunnen worden ingezameld. De ingezamelde kleding in Stadskanaal wordt naar de Welkom Winkel in Ter Apel gebracht, die als uitgiftepunt wordt gebruikt.

Te weinig ruimte

Het Rode Kruis laat weten erg blij te zijn met de tot nu toe ingezamelde kleding: 'Maar helaas hebben we een te kleine ruimte om alles te kunnen herbergen', zegt Anita Huiting. 'We zoeken dan ook loodsruimte, zodat we de vele kleding kunnen stallen. Het liefst in Ter Apel.'

Mannenkleding

'Wel maken wel heel af en toe nog een uitzondering voor mannenkleding, want daar is grote behoefte aan.' Volgens Huiting gaat het in de Welkom Winkel in Ter Apel vooral om mannen die langskomen: 'De verhouding man-vrouw is daar ongeveer 80-20 procent.'

Ter Apel ook dicht

De Welkom Winkel laat via de website weten wanneer er nieuwe behoefte is aan kleding voor vluchtelingen. Het uitgiftepunt in Ter Apel is vrijdag voor een dag gesloten, zodat de boel op orde kan worden gebracht. Daarna gaat de boel weer open, verzekert Huiting.