Groninger hoogleraar helpt Google met uitdelen miljoenen

© Flickr/Emilio Robert Vicol (Creative Commons)
Hoogleraar Bart Brouwers van de Rijksuniversiteit Groningen helpt Google om 150 miljoen euro te verdelen voor projecten op het gebied van media-innovatie. Brouwers treedt toe tot een gezelschap van dertien mensen uit heel Europa om het geld van Google te gebruiken voor journalistieke ontwikkelingen.
Brouwers is hoogleraar journalistiek en daarnaast media-ondernemer. Het is de bedoeling dat Google via 'Digital News Initiative' de banden met uitgevers en journalisten in Europa aanhaalt. Het project is gestart in Frankrijk en daarna uitgebreid naar heel Europa.

Praktijk in de universiteit

Het technologiebedrijf wil investeren in onderzoek en trainingen voor de mediasector. Google werkt verder samen met uitgevers aan technische innovaties. Brouwers wacht dus een prestigieuze klus. 'Het is een uitgelezen kans op te netwerken. Het sluit ook mooi aan bij mijn opdracht in Groningen om de praktijk de universiteit binnen te halen', laat hij weten.
Aanvragen voor het Digital News Initiative kunen tot begin december worden ingediend. Een aantal Nederlandse initiatieven heeft aangegeven steun te gaan vragen.