Maikel Kieftenbeld spekt kas van Kids United

Oud-FC Groningen-aanvoerder Maikel Kieftenbeld heeft Kids United uit Groningen verblijd met een mooi geldbedrag. Kieftenbeld, die tegenwoordig in Engeland voetbalt bij Birmingham City, schonk zaterdagavond ruim 8.000 euro aan de voetbalclub voor kinderen met een beperking.
Kieftenbeld was eerder dit jaar genomineerd als Maatschappelijk speler van de eredivisie, maar moest de prijs uiteindelijk aan PSV-keeper Jeroen Zoet uit Veendam laten.

Geldbedrag verdelen

Zoet besloot daarna het geldbedrag behorende bij de uitverkiezing, 50.000 euro, te verdelen over de genomineerden. Zo kon Kieftenbeld tijdens het 12,5-jarig jubileumfeest van Kids United in stadion Euroborg via een videoboodschap de club op de hoogte brengen van het goede nieuws.

Speciale band

Kieftenbeld had tijdens zijn periode bij FC Groningen een speciale band met Kids United. Hij kwam regelmatig kijken bij trainingen en wedstrijden en was namens FC Groningen ambassadeur van Kids United.

Mooi gebaar

Onno Kukler van Kids United was uiteraard enorm blij met het mooie cadeau. 'Ja, dit is een enorm mooi gebaar van Maikel. En ook van Jeroen Zoet trouwens. En dat we dit juist tijdens ons jubileum horen maakt het helemaal leuk.'