Burgemeester Bakker van Bedum twittert niet

© www.bedum.nl
De gemeente Bedum doet niet aan Twitter. En als het aan burgemeester Henk Bakker ligt, blijft dat ook zo.
Dat blijkt uit zijn reactie op het voorstel van de raadsfracties van PvdA en CDA. Zij vinden dat Bedum niet kan achter blijven en pleiten daarom voor een officieel Twitteraccount voor Bedum. Want Twitter kan een heel goed middel zijn voor de directe communicatie met de burger.

'Ik ga het niet doen'.

Dan moet je het wel goed doen, vindt Bakker. En dat kost geld: 30.000 euro, blijkt uit de berekening van een adviesbureau. Dat zit 'm vooral in de bemensing. 'Als er allerlei tweetjes op de gemeente worden afgevuurd, zal iemand daarop moeten reageren. Ik ga het in elk geval niet doen. Ik gebruik het middel niet en vind het ook geen prioriteit voor de gemeente'.
De raad moet maar zeggen waar dat geld vandaan moet komen. 'Alleen de bestelling plaatsen zonder het geld erbij te leveren, doen we dus niet, heb ik tegen de fracties gezegd', zegt Bakker.

Website is voldoende

De burgemeester ziet sowieso de meerwaarde van een gemeentelijk Twitteracount niet. 'Er zijn gemeenten met een passief Twitteraccount. Die geven informatie via Twitter. Voor Bedum is dat via de website prima ontsloten.'