Groninger scholen winnen Wubbo Ockelsprijs

De uitreiking van de Wubbo Ockelsprijs op de Campus in Winschoten vorig jaar.
De uitreiking van de Wubbo Ockelsprijs op de Campus in Winschoten vorig jaar. © Nico Swart/RTV Noord
Scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam en de Campus in Winschoten hebben de prestigieuze Wubbo Ockelsprijs gewonnen. De prijs is vernoemd naar de Groninger hoogleraar en ruimtevaarder Wubbo Ockels, die in 2014 overleed.
Duurzaamheid

De prijs wordt uitgereikt aan een middelbare school in Noord-Nederland die zich verdienstelijk maakt op het gebied van duurzaamheid. In de jury zitten afgevaardigden van de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Stenden Hogeschool en de NHL Hogeschool.

Prijzengeld wordt verdeeld

Aan de Wubbo Ockelsprijs is een bedrag verbonden van tienduizend euro. De Winkler Prins en de Campus in Winschoten zullen dat geld moeten delen met een school in Friesland, die ook in de prijzen viel. Vrijdag 13 november wordt duidelijk hoe het prijzengeld precies wordt verdeeld.

Auto-onderdelen

De Campus in Winschoten is overigens geen onbekende van de Wubbo Ockelsprijs. In 2014 sleepte de middelbare school het volledige prijzengeld in de wacht met een aantal duurzame projecten, waaronder het project om een windmolen te maken van auto-onderdelen.