Surfers moeten seksbeluste homo's gaan verjagen bij Meerwijck

© Flickr / Kanaka Menehune (creative commons)
Hoe houd je op seks beluste, homoseksuele mannen weg van het naaktstrand bij Meerwijck? De gemeente Hoogezand-Sappemeer denkt daar een oplossing voor te hebben: surfers.
Overlast

Homoseksuele mannen zouden op het naaktstrand met exhibitionistisch gedrag veel overlast veroorzaken. Het naaktstrand staat inmiddels zelfs bekend als homo-ontmoetingsplek. Naaktrecreanten, voor wie het strand ooit werd aangelegd, blijven weg. Omwonenden, ondernemers en de politiek klagen steen en been.

Surfers

Wat wellicht de oplossing is? De gemeente wil het naaktstrand bij Meerwijck nu gaan combineren met het naastgelegen surfstrand. Verwacht wordt dat door de aanwezigheid van de surfers seksbeluste homoseksuele mannen straks wel zullen wegblijven.

Ontspannen sfeer

Maar hoe zit dat dan met naturisten en surfers? Op dat gebied verwacht de gemeente geen problemen. 'De rust- en ruimtementaliteit van naaktrecreatie sluit goed aan bij de ontspannen sfeer van de surfers', zo schrijft de gemeente. 'De verwachting is dat beide groepen elkaar hierin wel zullen vinden. Wanneer het strand intensiever wordt gebruikt, wordt het ook veiliger en dus aantrekkelijker.'